Trots op …


Sinds 1995 zet Trendhuis zich in voor een betere wereld. Naast onze medewerking aan heel wat projecten rond sociale innovatie, zijn we trots op de stichting van Time4Society vzw, de jaarlijkse verkiezing van de CSR Professional en recent op Go2learn vzw.

Trendhuis is fier op een aantal eigen initiatieven, die we graag met u delen


TIME4SOCIETY VZW

Uit de werkbarometer van Trendhuis, nu bijna 15 jaar geleden, bleek dat medewerkers graag iets wilden teruggeven aan de maatschappij, liefst samen met de collega’s en met resultaatsverbintenis. Reden voor Trendhuis om een aantal federaties en bedrijven aan te spreken om hierop een antwoord te formuleren. Zo ontstond de vzw Time4society.

Time4Society wil, in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, bedrijven en hun medewerkers helpen om deze visie praktisch en concreet te beleven. Een maatschappelijke teambuilding is dé manier om CSR concreet te maken voor al uw medewerkers. Het concept is simpel maar beproefd: gedurende één werkdag geven ze samen tijd aan een non-profitorganisatie die hulp kan gebruiken. Momenteel investeerden bedrijven ruim 300.000 uren tijd in zo’n 2.300 sociale, ecologische of culturele projecten.


Go2learn vzw

Op vraag van universiteiten en bedrijven, heeft Trendhuis samen met Joker, een vzw opgericht om jonge mensen samen te brengen rond duurzaamheid omdat zij de samenleving morgen vorm geven. Hiervoor voorzien we trainingen met veel aandacht voor competenties van de 21ste eeuw, persoonlijk engagement en business development. Daarnaast organiseren we  sociale en interculturele stages in België en in de rest van de wereld. Go2learn heeft hiervoor eveneens een fonds geïnitieerd bij het Koning Boudewijn Fonds.


CSR Professional
of the year

Op donderdag 25 februari 2021 verkozen we voor de zesde keer de CSR Professionals of the Year van het voorbije jaar: dan zetten we iemand in de bloemetjes, die binnen zijn of haar bedrijf of organisatie een strategische en onmisbare CSR-rol speelt als motivator, inspirator of implementator. Ook CSR pioneers die uitmunten met een gerichte MVO-actie, worden bekroond. Trendhuis onderhoudt de contacten met haast 300 kandidaten, bezorgt de dossiers aan de juryleden en hoofden van federaties, bewaakt het proces van de jurering,  organiseert het jaarlijks event en de perscommunicatie. Uiteraard steekt iedere Trendhuismedewerker hier graag de handen uit de mouwen.


Reis naar duurzaam ondernemen

Samen met Bob Elsen, voorzitter Joker, schreef Nathalie Bekx, CEO Trendhuis en Time4Society, het boek ‘Reis naar duurzaam ondernemen, met de SDGs als kompas. In dit inspiratieboek vind je, naast talloze voorbeeldbedrijven,  het SDG-FITplan® waarmee je als bedrijf een duurzaamheidsplan kan ontwikkelen, implementeren, realiseren en ook de resultaten meten. Uiteraard kan Trendhuis hier de gepaste training of coaching voorzien.

Meer weten?

Ga naar www.time4society.com, www.csrprofessionaloftheyear.be en www.go2learn.be

Interesse om mee te doen? Mail naar: info@trendhuis.be